Начало Живот Бележки Всичко се случва с причина – вярвате или не

Всичко се случва с причина – вярвате или не

0
3323
Всичко се случва с причина
Всичко се случва с причина - вярвате ли в това?

Всичко се случва с причина – точно както и когато трябва. И хубавите, и лошите мигове идват при нас с причина. Няма случайни неща. Нито случайни хора. Не е случайна и тяхната поява в нашия живот. Вярвате или не – всичко се случва с причина, и нашата работа е да отворим широко очи и сърца и да разкрием скритото послание във всичко, което ни съпътства по стръмния път на живота. Да открием скритата причина и смисъла на всяка среща, раздяла, ситуация, проблем или изпитание, през което трябва да преминем, за да станем по-мъдри, осъзнати, по-силни, по-добри, по-знаещи, по-разбиращи.

Всичко се случва с причина

Никога не забравяйте да си напомняте това. Научете се да търсите и откривате скритите уроци във всяка ситуация. Особено в негативните.  Не се отчайвайте! Помнете, че винаги има път напред, каквото и да ви се случва и каквото и да преживявате. Има изход, има пътека, която ще ви поведе напред и вървейки по нея ще стигнете точно там, където искате да отидете. Там, където винаги сте мечтали да бъдете.   

Сами творим своята реалност и своето бъдеще. Светът, в който живеем, е доста материален. Често дори меркантилен. Алчен за материални придобивки и трупане на авоари в сметките и под дюшеците. Много хора живеят така. Много хора живеят ЗА ТОВА.

Онова, което често забравяме е, че истински важното в живота е състоянието на нашия вътрешен свят. Духовното ни и емоционално израстване. Грижата за нашата вътрешна хармония и мир. Ако те са нарушени, разпада се и всичко външно, всичко което ни заобикаля. Средата, хората, новите начинания, работата, отношенията ни с партньорите, постигането на поставените цели, дори почивките не са това, което трябва да бъдат. Не можем да се отпуснем, да се насладим. Чувстваме се емоционално ограбени, често и наранени.

Но всичко се случва с причина

Всяка болезнена загуба и раздяла в живота ни, всяко емоционално състояние, с което мислим, че не можем да се справим и че никога няма да отмине, всяка промяна, която ни кара да треперим, страхувайки се от непознатото, всяка роля, която ни е поверена, но с която се тревожим, че не можем да се справим.

Всеки път, когато животът ви поднася неприятна изненада, не му се сърдете. Благодарете му за изпитанието. Открийте причината за него и продължете смело напред!


Вижте още: Има начин проблемите да бъдат решени

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук