Лайф Коучинг: Какво е и ползи от него

Създадох платформата и сайта на ПОГОВОРИ С МЕН, защото исках хората да могат да достигат по-лесно до мен и да имат възможност да се възползват от услугите, които предлагам. Хората, които ще изберат да работим заедно и ще ми се доверят. Хората, с които ще практикуваме Лайф Коучинг и ще се стараем да улесняваме, успокояваме и подобряваме живота и ежедневието им. Оказва се обаче, че много хора не знаят

Какво е Лайф Коучинг?

Това ги обърква и те не са сигурни дали да се впуснат в това пътешествие със своя Лайф Коуч или тази работа не е за тях. Затова ще се опитам накратко да обясня какво представлява тази практика.

Сам по себе си Лайф Коучинг представлява практика, която цели да улесни, развие и подобри живота на клиента. Това става посредством разговори между него и неговия Лайф Коуч. Те включват и  изготвяне на планове и градене на стратегии за действие.

Между двамата е важно да се появи чувство на дълбока свързаност, доверие и уважение. Това е Лайф Коучинг – най-общо казано. В интернет има много информация по темата, която бихте могли да прочетете.

Целта на този текст обаче е друга. Иска ми се в него да се фокусирам и да информирам своите последователи, бъдещи и настоящи клиенти конкретно какво представлява Моят Лайф Коучинг.

Той е система, която съм изградила на базата на личния си опит, на опита на различни приятели, непознати и клиенти и на базата на това, което съм научила от обучението си за Лайф Коуч. Ще изясня и какви са основните цели на моя Лайф Коучинг. Както и какви ползи биха имали хората, които ми се доверяват, от него.

Това е моята гледна точка, моят начин, моят път към и с тях. Правя това уточнение, защото всеки Лайф Коуч е различен, практикува по различен начин и целите му в разговорите с клиентите са различни.

Ето какво се случва с мен и моите лайф коучинг клиенти:

Когато даден човек се свърже с мен по някой от следните начини, първо уточняваме дата и час, в които да се проведе нашата първа среща. Разговорът (лайф коучинг сесията) е с времетраене един астрономичен час.

Провежда се най-често по телефона, но може и през Messanger, Viber или WhatsApp. Говорим си спокойно, без да включваме камера. Провеждам лайф коучинг сесии основно с хора, засегнати от МС (каквато съм и аз) и други заболявания, но работя и с напълно здрави физически клиенти.

По време на самата лайф коучинг сесия първо се запознавам с клиента. Задавам му въпроси, за да разбера повече за него, личността му и за обстоятелствата, в които се намира в момента. След това изслушвам търпеливо всичко онова, което той има нужда да сподели.

Разговаряме. Анализираме. Търсим проблемните точки в неговия разказ. Нещата, които плашат, тревожат, ядосват, натъжават или просто занимават мислите на човека отсреща.

Той е във фокуса на разговора и всичко, което предприемаме като стъпки в процеса ни на работа и комуникация, е с цел да подобрим качеството на живота му. За целта споделям с него всичко, което съм прочела, знам и съм научила от личния си опит и от опита на други мои лайф коучинг клиенти.

Давам му разнообразни насоки, понякога съвети, практики и техники за справяне с проблемите, негативните чувства, нагласи и мисли. Заедно правим план за действие и в следващите ни срещи следим за неговото изпълнение.

Трудно ми е да дам повече подробности, защото всеки клиент и всеки разговор в лайф коучинг практиката ми е различен, уникален и специален.

Определя се от индивидуалните нужди на моя лайф коучинг клиент

Винаги съм имала дарбата да говоря с хората така, че да ги карам да се чувстват уютно и спокойно. Именно това ме накара да премина през обученията по професионален Лайф Коучинг.

Личната ми мисия е да съм полезна и да помагам на всеки, който ме е потърсил и ми се е доверил, с всичко, с което мога и което знам. Ето и основната част от целите на моята платформа ПОГОВОРИ С МЕН и моите лични цели, които съм споделила и на сайта на проекта:

 • да се почувствате по-добре, след като ПОГОВОРИТЕ С МЕН;
 • да търсим и откриваме заедно положителното във всяка ситуация, колкото и далече на пръв поглед да изглежда то;
 • да споделяме искрено и без ограничения всичко, което трябва да бъде изказано, за да ви олекне;
 • да се вдъхновяваме взаимно;
 • да преминаваме ръка за ръка (метафорично казано) през трънливите пътеки на приключението, наречено живот;
 • да ви давам винаги алтернативна гледна точка и перспектива за случващото се с и около вас;
 • да бъда до вас в най-трудните и в най-щастливите моменти от вашето настояще;
 • да ви разбирам, подкрепям и окуражавам;

 • да търсим заедно решение на всеки ваш проблем;
 • да постигаме с постоянство, целите, които си поставяте;
 • да споделям с вас личния си опит и знания, които да донесат някаква полза за вас;
 • да израстваме заедно по пътя, откривайки истинското щастие и смисъла във всяко нещо.

Надявам се да съм внесла поне малко светлина по въпроса що е то лайф коучинг, който мнозина си задават, а именно

Както и с какво бих могла да ви бъда полезна аз. Бих се радвала, ако ми се доверите и решите да ПОГОВОРИТЕ С МЕН. За да тръгнем заедно по пътя към вашето по-добро бъдеще, по-осъзнат, по-спокоен и по-щастлив живот.

Колко струва една лайф коучинг сесия с мен

Заплащането за предоставената от мен лайф коучинг услуга е в размер на 50 лева за 1 час, които се превеждат по банков път.


Вижте още: Поговори с мен – Екатерина – Лайф Коуч

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Свързани публикации

Най-нови публикации