Силата на пролетта – Вътре и извън нас

Тя не бърза. Настъпва бавно и колебливо. Чувстваме нежното затопляне в природата и хората, но усещаме и студения вятър, който още щипе ушите и бузите ни. Силата на пролетта е точно в това. В постепенното пробуждане. В предизвикателството да ни държи нащрек. Да ни направи гъвкави, адаптивни и будни за промените. Пролет е много повече от име на сезон. Тя е като живо създание, което до голяма степен контролира ума и действията ни. Може би най-точното определение за нея е пробуждаща.  

Силата на пролетта е и в пробуждането на желанията

Копнежът да обновим живота си отново и да го преподредим. Да започнем да отстраняваме проблемите по пътя си, да градим нови планове и да постигаме нови цели.

Живите нюанси на пролетта раздвижват сетивата ни. Въздухът е изпълнен с нови надежди и обещания. Клетви за по-осъзнато, спокойно и щастливо бъдеще. Силата на пролетта ни завладява. А ние се оставяме доброволно в нейните ръце и ѝ позволяваме да започне да ни движи напред. В този своеобразен полет на мисълта и съществуването ни усещаме, че сме по-силни, отколкото сме си мислили досега. Има нещо тайнствено и мистично в силата на пролетта. В начина, по който тя се отразява на нашия ментален, духовен и емоционален свят. Искаме да сме по-будни и активни от всякога. Понякога обаче, други сили надделяват над пробуждащата пролетна енергия. Най-силните ѝ противници са

страхът, тревожността, депресията, липсата на увереност

в себе си и околните, съмнението, силната критичност, негативните мисли и емоции, гневът и други нежелани усещания.

За съжаление, е напълно възможно в противовес на пролетната обстановка и всеобща приповдигнатост, да се (по)чувствате тъжни, самотни, изолирани, потиснати, гневни. Този дисбаланс е в състояние да предизвика още по-голяма пропаст във вашето усещане за света, хората, но най-вече за самите себе си. От една страна, бихте могли да оставите нещата така. Да не направите нищо. Да страдате тихо, обгърнати в лапите на депресията, тревожността, страха, недоволството. Да продължите да живеете както досега, понякога просто защото това се превръща в навик. Понякога толкова много свикваме да се чувстваме зле, че не вярваме, че има изход от настъпилото състояние и тежка житейска ситуация. Това обаче не е вярно. Другата посока на кръстопътя на вашия избор е да решите да предприемете целенасочени и последователни действия, за да се справите с този проблем.

Да започнете да работите върху личната си трансформация

с идеята да променяте себе си и обстоятелствата около вас в своя полза. Да започнете да се превръщате в човека, който отдавна мечтаете да бъдете. Да оставите лошите мисли, навици и схващания в миналото и да възродите себе си за нов живот. Живот, в който най-сетне ще се почувствате спокойни, щастливи, удовлетворени и цялостни. Живот, в който няма да изпитвате омраза и гняв към себе си, а ще цените и обичате искрено и дълбоко своята уникална същност.

Понякога може да се окаже трудно да поемете пътя към подобна трансформация сами. Възможно е да имате нужда от човек, на когото изцяло можете да се доверите и да разчитате. Човек, който ще ви подкрепя и насърчава. Човек, който ще бъде винаги до вас, ще бъде ваш духовен  приятел, но и житейски треньор. Ако имате нужда от такъв човек, аз – Лайф Коуч Екатерина Ангелова, съм насреща. Ще се радвам, ако ми се доверите, и поемем заедно по пътя към мечтаната промяна във вашия живот  – емоционална, духовна, физическа и фактическа.  

Можете да се свържете с мен на телефон 0988928668 или по някой от посочените тук начини.


Вижте още: Лайф Коучинг – какво е и какви са ползите от него

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Свързани публикации

Най-нови публикации