Какви са вашите приоритети тази есен?

Разтваряме се в прегръдката на есента… Тихо е, хем хладно, хем топло… приятно. Идва време за преподреждане на гардеробите. Но и за преподреждане на мислите. Кои са вашите приоритети днес? Какво искате да постигнете този месец? Какво искате да довършите до края на годината? С кого искате да се видите? За кого искате да се погрижите и да отделите повече време? В забързаното ежедневие успявате ли да отделите поне малко внимание  на самите себе си? Да надникнете в сърцето, чувствата и мислите си? Да направите план за нещата, които все пропускате да направите, а

дълбоко във вас отлежават като важни приоритети

Работата ви в службата никога няма да свърши. Къщната – също. Но семейството и близките ви хора не са просто даденост. Всеки от тях се нуждае от внимание, подкрепа, преживявания. ЗАЕДНО!

В прегръдката на есента ви приканвам да запазите вътре в себе си топлината и щурия ритъм на лятото! Времето навън е чудесно за пътувания, разходки, събирания с приятели, пикници в планината. Бъдете активни! Създавайте си изживявания! Шарени и ярки като килима от цветни листа, застлал улиците, по които крачим.

Не унивайте! Не спирайте да се движите и да творите!

Създавайте си емоции и случки, които ще ви заредят духовно и енергийно! После спрете и просто подишайте. Усетете свежия есенен въздух. Представете си пътя му до белите ви дробове и диафрагмата и обратно, като издишате бавно целия стрес, тревожност и негативни мисли с дъха си. Бъдете смели и уверени! Бъдете готови всеки ден да сътворявате вашата по-добра версия на самите себе си. Не спирайте да се развивате и да учите нови неща всеки ден! Бъдете любопитни, търсещи, осъзнати! Прегърнете настъпващата есен и продължете с усмивка напред! Помнете, че винаги и от всяка ситуация има ИЗХОД! Няма нищо фатално, освен смъртта – физическа, ментална, емоционална и духовна!

Зареждайте ежедневието си със спокойствие!

Елиминирайте нещата, хората, местата, които ви създават усещане за стрес или тревожност. Ако не можете да се отървете изцяло от тях, опитайте се да ги игнорирате или да промените настройката и отношението си към тях. Не се напрягайте излишно. Вдишвайте спокойствието на Вселената и се зареждайте с него! Усмихвайте се по-често – с повод и без повод. Творете неуморно вашия по-хармоничен, по-смислен, по-щастлив и спокоен живот всеки ден и с всяка своя стъпка! Обгърнати в прегръдката на есента,

осмислете и преподредете вашите приоритети

Фокусирайте мислите и усилията си в наистина важните неща. Клишето гласи, че всеки ден, в който сме на тази земя, е безценен подарък. Но клишетата са такива, защото са верни. Не се пускайте по течението, не бъдете неосъзнати! Оценявайте всеки хубав момент, който преживявате, всеки мил жест, проявен от някого към вас, всеки позитивен и добър човек, с когото животът ви среща, всяко изживяване, което изпълва душата ви със силни трепети, нови мечти, нови надежди и я води до едно ново, по-голямо израстване.


Вижте още: По-приятна сутрин? Как да си я осигурим?

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Свързани публикации

Най-нови публикации